Over Scriptiehelper

Scriptiehelper is begin 2018 opgericht om studenten extra te ondersteunen bij het schrijven van hun scriptie of andere belangrijke verslagen. Uit eigen ervaring blijkt dat een groot aantal studenten de behoefte heeft om extra begeleidt te worden bij het schrijfproces. Niet alleen feedback op de tekst achteraf, maar juist ook de extra hulp in de opstartfase blijkt voor veel studenten het schrijven gemakkelijker te maken. Met hulp van Scriptiehelper verloopt het schrijfproces een stuk soepeler en lever je een scriptie in waar je trots op bent!

Scriptiehelper is er echter niet alleen voor studenten! Ook middelbare scholieren die een profielwerkstuk schrijven of werkenden die een belangrijke tekst moeten aanleveren kunnen gebruik maken van Scriptiehelper. Neem contact op met Scriptiehelper en samen kijken we naar een passende invulling voor jouw behoefte.

Profielfoto scriptiehelper milouOver mij

Ik ben Milou en ik ben de oprichter van Scriptiehelper. Wanneer je contact hebt met Scriptiehelper, dan heb je dus contact met mij!

Tijdens mijn studententijd heb ik drie keer een scriptie geschreven, dus ik weet hoe heftig dit proces kan zijn. In mijn omgeving merk ik dat veel studenten het lastig vinden om hun scriptie te schrijven en er vooral ook heel erg tegenop zien. Daarbij is de begeleiding vanuit universiteiten en hogescholen niet altijd even intensief. Hierdoor is het voor veel studenten niet haalbaar om de scriptie in 1 keer te halen. Via Scriptiehelper wil ik deze studenten de extra ondersteuning bieden die zij nodig hebben!

In de afgelopen jaren heb ik van vele vrienden, medestudenten en kennissen hun scriptie of een ander belangrijk verslag nagekeken en van feedback voorzien. Simpelweg omdat ik hier plezier in heb! Ik vind het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en ben altijd geboeid door nieuwe informatie uit de wetenschap. (Tsja, een echte nerd dus..)

Wat ik met de jaren heb geleerd en graag wil doorgeven is dat het bij een goed verhaal voornamelijk gaat om de structuur. Daarnaast is het een kunst om moeilijke zaken in een makkelijke taal te beschrijven, want hierdoor blijft je verhaal boeiend. Tot slot is het belangrijk om beloftes na te komen, dus als je bijvoorbeeld begint met een opsomming dan moet je die ook volbrengen.

Wanneer Scriptiehelper inschakelen?

Zoals ik eerder al schreef merk ik dat veel studenten in mijn omgeving tegen dezelfde problemen aanlopen bij het schrijven van een scriptie. Herken jij je in één of meerdere onderstaande struikelblokken, dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met Scriptiehelper om te kijken naar de mogelijkheden voor jou!

Het eerste en misschien wel gelijk het lastigste probleem is het opstarten. Je hebt dan wel een onderwerp, maar waar ga je over schrijven? Waar wil je heen met jouw verhaal? Welke bronnen wil je gebruiken en ook welke vooral niet? Hoe krijg je dat wat je in je hoofd hebt ook op papier? Dit zijn veelgehoorde vragen. Maar geen paniek, hier gaan we samen doorheen!

Ten tweede blijkt ook dat voor veel studenten de grammatica, zinstructuur en de algemene structuur van het verhaal struikelblokken zijn. Hoe zit het ook alweer met die d’s en t’s? Wordt een opsomming wel volbracht? Zijn de verwijzingen in een verhaal logisch en voor iedereen (of in elk geval de docent) te begrijpen? Gelukkig krijg je aan het einde van je schrijfproces uitgebreid feedback om deze fouten op te sporen en te herstellen.  

Tot slot blijken de verplichtingen die vanuit de hogeschool of universiteit worden gesteld lastig om toe te passen. Hoe zit het ook alweer met APA? Wat is de juiste vormgeving van tabellen en figuren? Ook hier help ik je gaandeweg het schrijfproces mee, zodat in de laatste uren voor de deadline jij hier geen zorgen meer om hebt!