De APA-regels, ze blijven lastig. Hoe zat het ook alweer met die punten en komma’s? En in welke volgorde zet ik de namen? En hoe refereer ik eigenlijk in een tekst? Lees snel verder en maak geen fouten meer! Ben je specifiek op zoek naar voorbeelden en uitleg van bronverwijzingen volgens APA? Dan raad ik je aan door te klikken naar deze artikelen: APA: Bronverwijzingen in de tekst en APA: Bronverwijzingen op de bronnenlijst.

Begin gelijk

Hoewel het per bron net iets meer tijd kost, is het een dikke aanrader om gelijk de correcte APA-verwijzing toe te voegen. Genoeg studenten die dit uitstellen tot het laatste moment, met als gevolg dat je de laatste kostbare uren voor je deadline gehaast bezig bent om alle punten en komma’s te checken. Bespaar jezelf deze stress en voeg iedere keer dus gelijk de goede bronvermelding in. Wat ik zelf handig vind is om gedownloade artikelen op te slaan onder de APA-naam, zo kan je snel zien welke referentie je moet toevoegen in plaats van telkens naar de beginpagina te scrollen.

Check de generator

Online en in Word zijn verschillende APA-generatoren beschikbaar. Super handig natuurlijk! Maar vertrouw er niet blindelings op. Ook de generatoren maken weleens een foutje. Controleer dus altijd nog even of de bronvermelding correct is gegenereerd, zo kan het niet meer mis gaan.

Pietje Precies

Let op de details, ze zijn super belangrijk! Een komma of punt op de verkeerde plek en het kan al als fout worden gerekend. En punten verliezen op APA, dát is natuurlijk zonde. Zorg er dus voor dat je de Pietje Precies in jezelf naar boven haalt en controleer alle bronnen op je bronnenlijst nog een keertje.

Scriptiehelper APA-check

Wil je graag nog een dubbele check (aanrader!) op jouw APA-verwijzingen? Of kom je er echt niet uit? Weet dan dat Scriptiehelper een APA-check heeft. Voeg dit toe aan je pakket en al je bronnen worden grondig gecheckt op punten, komma’s, cursief, noem maar op. Ook wordt gekeken of je bronnen zowel op de bronnenlijst als in de tekst daadwerkelijk gebruikt. Je kunt hier gemakkelijk en snel de hulp voor jouw scriptie bestellen!

Wil je nog meer weten over APA?

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle ins en outs over APA, hoe het is ontstaan en waarom het wordt toegepast? (Of heb je behoefte een goed excuus voor studieontwijkend gedrag?) Dan heb ik hier een site voor je met een goede uitleg. En je kan er zelfs een boek over lezen, echt leuk joh. Succes!

 

 

Categorieën: APAOpstarten